Allt tyder nu på att kvinna blev dödad av vargar

Allt mer tyder nu på att den 32-åriga kvinnan som hittades död i början av förra veckan utanför samhället Chignik Lake på Alaskahalvön verkligen blev dödad av vargar. Bland annat avslöjas nu att kroppen har dödliga bett i halsen.

Fortfarande väntar man på att DNA-prover ska bli klara för att man med säkerhet ska kunna fastställa att det verkligen är varg som bitit ihjäl kvinnan.

– Men vi är så nära 100 procent säkra man kan vara att det är varg, säger en talesman för polisen.

Denne berättar vidare detaljer från platsen där kroppen hittades. Kvinnan var ute på löptur. Blodspår på vägen tillsammans med hennes handskar som hittades där pekar på att det var där hon blev attackerad. Vargarna, minst två kanske tre, har sedan dragit kroppen från vägen nerför en slänt.

Spåren säger vidare att hon blödde samtidigt som hon drogs av vägen. Rättsläkaren är säker på sin sak, döden har orsakats av betten i halsen. ”She wasn’t killed by any other method and that the damage to the throat was severe. There were animal bite marks on the throat.”

Man har också konstaterat att hon har kämpat emot attacken, en strid som pågick cirka 50 meter innan vargarna fick omkull henne.

Biologen Mark McNay, som studerat vargattacker i Nordamerika säger att attacken på kvinnan är den första kända med dödlig utgång som utförts av friska vilda vargar i Alaska.

Han menar vidare att det faktum att kvinnan sprang när vargarna fick syn på henne triggade dem till attacken.

– Springande är något som kan locka fram en attack från ett rovdjur, säger han till Anchorage Daily News.

Enligt polisen hade hon en iPod med sig vilket talar för Mark McNays teori. Hon kan ha sprungit ”döv” länge med vargarna bakom sig innan de till slut gick till attack. Hade hon upptäckt dem och stannat innan förföljandet övergick i jakt hade utgången kanske blivit en annan.

Jakten på vargarna i området har redan inletts av lokala jägare. Dessa kommer att få hjälp av polis och biologer, att antingen fånga in dem eller döda dem. Även helikopter och snöskoter kommer att användas för att lokalisera och döda vargarna.

Länk till artikeln i Anchorage Daily News: http://tinyurl.com/yh5ge7n

En tanke på “Allt tyder nu på att kvinna blev dödad av vargar

  1. ”Springande är något som kan locka fram en attack från ett rovdjur”, säger han till Anchorage Daily News.
    Vi kanske ska förbjuda springande?

Lämna en kommentar